Liberate

A fost odata ca niciodata o ţară minunată. În care oamenii aveau locuri de muncă, şi frigul era ieftin şi se dădea gratis la toată lumea, lumea era educată şi niciodată sătulă sau înfometată. Oamenii se hrăneau şi trăiau raţional. Un singur mare necaz era în acea ţară, nimeni nu putea vorbi liber. Raţiunea de a fi a acelui stat era elaborată de partid, şi nimeni nu putea vorbi de rău partidul, iar dacă cineva îndrăznea să vorbească de rău partidul atunci devenea stigmatizat.
Atunci a venit LIBERTATEA, partidul unic a dispărut, şi lumea a avut libertatea cuvântului, iar lumea a devenit înfometată şi rea, sătulă doar de Libertate. Şi în acea ţară minunată lumea a început să facă compromisuri pentru a fi sătulă, iar într-o zi un om care a fost educat în ţara partidului unic şi angajat în ţara libertăţii a devenit funcţionar public.
Şi a crezut funcţionarul public că dacă îţi faci treaba, atunci întreaga lume te va aprecia. Şi mergând într-o zi la servici,într-una din multele zile când a aflat că vine la servici doar pentru a-şi bea cafeaua, într-una din acele zile funcţionarul a realizat că nu poate critica partidul, pentru că va fi stigmatizat, şi nu mai era partidul unic ci orice partid din ţara libertăţii ajuns la putere. Atunci funcţionarul a început să se întrebe dacă libertatea era atunci când nu putea critica partidul unic, sau acum când nu poate critica partidul aflat la guvernare, dacă libertatea era atunci când cei ce nu criticau partidul erau lăsaşi să-şi facă treaba, sau acum când cei ce-şi fac treaba sunt epuraţi pentru că nu au legături cu un partid. Dacaă libertatea era atunci când strategiile se finalizau cu inaugurări de metru sau canale, sau acum câm strategiile se finalizează cu studii de fezabilitate, dacă libertatea era atunci când pentru nerealizări era de vină secretarul de partid, sau acum când secretarul de partid găseşte vina la umilul funcţionar, daca libertatea era atunci cand lumea te aprecia dupa volumul de munca sau acum cand esti executat in presa si acuzat că-ti bei cafeaua.

Dedic acest text acelui functionar public laudat de Basescu pentru rezultatele de cand era ministrul transporturilor, in ceea ce priveste absortia fondurilor, aceluiasi functionar public care este acuzat acum, ca bea cafea, si care probabil va fi dat afara pentru ca a lucrat si pentru celalalt partid,iar acum este acuzat ca nu este eficient, deşi motivul real este unul politic.

Lasă un comentariu