Ieșirea din criză

Ieșirea din criză nu este un act social, este un act individual.  Într-o Românie profund creștină, ieșirea din criză este asemeni mântuirii,un act individual  care nu depinde de societate. Este foarte clar că ieșirea din criza nu vine de la politicieni, iar economiștii din România se ocupă de contabilitate și nu de macro-economie. Nu avem o strategie pe termen lung, și există o mare probabilitate ca țara să intre în colaps, o spun politicienii și nu eu. Nu există speranța nici de la politicieni nici de la societate, nu văd un Malaxa să pună prin afaceri cu statul o mare uzină. După perioada antebelică problema comuniștilor era că proletariatul era 1% din populatie. A urmat o strategie de dezvoltare, și România s-a urbanizat. În urma politicii economice in următorii 10 ani nu vom avea nimic în sectorul industrial. Medicii vor fi plecat de mult din țară, învățământul va fi la cel mai de jos nivel, vârsta de pensie va ajunge la 70 de ani pentru cei din sectorul privat. O generație irosită. Iar banii dați pentru bugetul statului se vor duce pe dobânzi, noi ca cetățeni vom deveni atunci nesustenabili, iar taxele pe care le dam acum nu vor folosi la nimic, infrastructura dacă se va face nu va putea fi întreținută, demografic vom fi la 16 milioane cu un procent de pensionari fabulos. Nu ne putem salva prin vot, pentru că nu avem opțiune. Nu existănici sindicate reglementeze piață muncii pentru domeniul privat, fiecare om care muncește 16 ore pe zi, de exemplu, blochează un loc de muncă, si generează costurii viitoare pentru asistența socială. Mai nou, deși am fost forțati să ne înregimentăm în asociații de locatari, și am suportat pedepse colective pentru cei făra venituri care nu plateau căldura, acum vom fi tratați individual, dar doar la luat banii, dacă plătim la timp, iar cei din jur nu, vom deveni iarăși un colectiv. În aceste condiții, te întrebi ce rost mai are să ai venituri, și care este rolul statului? Mai ales în condițiile în care politicienii au devenit niște vedete de televiziune, care încearcă din vorbe să arate cum albul este negru, roșul albastru, și negrul un portocaliu optimist. Acceași politicieni care merg la tratament in Viena și care își trimit copiii la școală în Europa. Oricum am învățat ceva de la politicieni, ei au dreptate și sunt un model de succes.  Deci trebuie să facem și noi ca ei. Au dreptate cu bugetul mic pentru sănătate și învățământ. Eu chair sunt de părere cănu ar mai trebui dat nici un ban. Legenda spune ca Românii au 100 de miliarde în străinatate, este prea puțin.

Toți românii sunt de acord că nu avem nici o speranță cu actuala clasă politică, speranța este în fiecare din noi.

Unii dintre investitorii privați din românia au recurs la o șmecherie, numită persoană fizică autorizată, alții la dreptul de autor, și asta pentru a micșora taxele plătite către stat. E prea puțin, viitorul arată astfel: Persoană Fizică  Autorizată în străinatate, plăteșți taxele către un guvern în care ai încredere, într-un stat in care asigurările sociale funcționează, in care poți avea dreptul la îngrijire medicală, în care ai dreptul la educație pentru copii, poate fi oricare stat UE, statul care-ți place, în același timp ai avantaje la impozitare. Poti lucra in romania si poti trimite facturile catre tanarul investitor care are curaj sa faca afaceri in Romania, daca treaba merge prost chiar vei primi ajutor de somaj.

Probabil ca daca toti vom recurge la aceasta metoda in scurt timp nu vom mai avea nevoie nici de buget de stat nici de guvern, ma gandesc deja sa cotizez in Austria, am auzit ca scolile din Viena si invatamantul sunt grozave, stiu de la Videanu. Desigur cand o sa vina cineva la mine o sa declar ca nu am venituri, exista legea dublei impuneri nu pot fi impozitat pe veniturile deja impozitate. Asadar voi fi subventionat de primarie. Si chiar si cu votul va fi mai simplu, ca rezident poti vota si in tare unde ai rezidenta (sau daca nu probabil ca va fi posibil). Oricum taxele platite in acest fel vor fi bine cheltuite, si daca treaba va merge foarte prost, ma voi putea retrage ca un bun platitor de taxe, in statul pentru care am muncit si am cotizat.

Intr-un fel ceea ce scriu este un pamflet, dar tristul adevar este ca se poate si exista cel putin un cetatean roman care a ales acesta cale.

Reclame

Un răspuns to “Ieșirea din criză”

  1. da pana acum lucrurile nu sunt roz dar cred, chiar daca masurile sunt dure ele ne vor ajuta pe viitor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: