Boc

„Am ales răul cel mai mic”, a explicat, duminică seară, premierul Emil Boc măsurile negociate cu Fondul Monetar.

Desigur ca FMI a ales raul cel mai mic, l-a ales pe boc fara tocuri, daca avea Boc tocuri alegea raul mai mare.

In schimb guvedrnul Boc are solutii anticriza:

Nota de plata fara sa punem portalul de 500 de milioane de Euro care scoate Microsoft din criza:) :

Ce putem asigura în continuare din programul de investiţii publice:

1. Program de investiţii în economia rurală de un miliard de euro. Se va derula începând cu 15 mai. ( bani de la buget? sau fonduri? in ce consta economia rurala in Pariul cu agricultura al lui  Petre Roman?)
2. Program de investiţii în infrastructura de mediu de 700 de milioane de euro ( cu fonduri europene şi cofinanţare europeană)  Adica? Eoliene pentru cunoscuti?
3. Program de investiţii de 2 miliarde de euro prin cele 24 de companii din subordinea Ministerului Economiei. Care sunt? Hidro Nuclear electrica ? care, cat din cele dou miliarde se duc prin consiliie de administratie?
4. Vom putea finaliza anul acesta 4.000 de locuinţe ANL din banii pe care îi avem în buget. De ce? De ce nu le lichideaza ca investitii?
5. Vom putea finaliza anul acesta 500 de kilometri de drumuri judeţene, în cadrul Programului de reabilitare a 10.000 de kilomentri. „Atâta putem anul acesta, 500 de km. În anul următor vom putea mai mulţi, dacă acest program merge mai departe.” 5% din ceea ce era prognozat.
6. În cadrul Programului „10 case pentru specialişti.Renaşterea statului românesc”, în program sunt prevăzute 25.000 de case, anul acesta putem face 1.000 de case. Cu ce rezultate? In afara de rezultate electorarale?
7. În materie de infrastructură ne vom permite să finalizăm: Centura Ocolitoare a Municipiului Sibiu- 14,86 km, Centura Ocolitoare a Municipiului Oradea-8,62 km, Centura Bucureşti Nord- Chitila- Voluntari- 20 de km din ea, Centura Ocolitoare a Municipiului Cluj-Napoca, Centura Ocolitoare a Municipiului Lugoj- 9,6 km, Centura Ocolitoare a Municipiului Iaşi- 10,3 km. Ce inseamna ne permite? Zugravim ce s-a facut. de exemplu Centura Bucureşti Nord- Chitila- Voluntari- 20 de km este finalizata cam 80%. Sau acum cand opresti cheltuielile spui pompos finalizam ceea ce ste gata 🙂
8. Să finalizăm reabilitarea a 400 de km de drumuri naţionale. „Asta înseamnă lucrări de amploare. Reparaţiile sunt una, reabilitările sunt de amploare, la covorul asfaltic 400 de km de DN”, a spus Boc.
9. Vom continua lucrările la Autostrada Transilvania, Autostrada Cernavodă- Contanţa, inclusiv Centura Ocolitoare a Municipiului Constanţa, Autostrada Bucureşti- Ploieşti. Cand? Si cat? Se va face un parcaj Pentru transilvania un sant pentru cernavoda si un WC pt. centura Ploiestului?
10. Ne va permite bugetul să continuăm programele pe care le ştim şi pe care s-au demonstrat a fi bune: „Programul Rabla”, „Programul Prima Casă”, „Programul Primul Siloz”.
11. Vom extinde mecanismul acordării garanţiilor guvernamentale. „Mă gândesc la un program de susţinere a întreprinderilor care au câştigat proiecte europene, dar nu au resurse financiare pentru confinanţare pentru că băncile nu dau împrumuturi”
12. Vom avea resurse financiare pentru a susţine firmele care angajează şomeri. Ele vor beneficia în continuare, timp de 6 luni, de reducerea cheltuielilor cu CAS dacă angajează şomeri…. HA, HA, HA….

Pentru ca tot am pitici cu Metroul n-am vazut in programul de guvernare cei 886.000.000 EURo aprobati de parlament acum 2 zile pentru magistrala 5 de Metrou.

Reclame

Un răspuns to “Boc”

  1. “Am ales răul cel mai mic”… Asta a zis-o ma-sa cand l-a adus de la maternitate….

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: