Magistrala 5 bla bla bla….

Astăzi guvernul ne anunţă victorios acordul de împrumut pentru magistrala Piaţa Victoriei Otopeni.

În conditiile în care in anuntul de participare de situl Metrorex privind licitaţia pentru linia Drumul Taberei?pantelimon este precizat faptul ca ofertele vor fi deschise la data… si la ora ….

http://www.metrorex.ro/Doc/Anunt-participare-M5-varianta2-prescurtat.pdf

Conform Metrorex vom avea:
1.  LOT L1.1 – Statia Raul Doamnei   –  PS Opera – structura de rezistenta –  30  luni (de la  ordinul de începere al contractului) +  60   luni  perioada de  garanţie acordată lucrărilor executate .
2.  LOT L1.2 – Romancierilor – statiaValea Ialomitei inclusiv depou   si galerie de legatura – structura de rezistenta – 30 luni (de la ordinul de începere al contractului) + 60  luni perioada de garanţie acordată lucrărilor executate

Guvernul anunta inaugurarea imprumutului pentru Magistrala M6 Piata Victoriei Otopeni. Dupa lupte seculare intre lobby-ul imobiliar care sustinea varianta Bazilescu (Casa Scanteii ?) Otopeni, lobby-ul care sustinea tronsonul cu trecere prin zona comerciala Baneasa a castigat, a castigat pentru a patra oara consecutiv anuntul de imprumut pentru noua magistrala de metrou.

De fiecare data cand se mai semnează o hartie, guvernele celebreaza ziua semnarii. Dar întotdeauna există un motiv de celebrare, de ce anunţă însă guvernul astăzi Magistrala 6?

Simplu, pentru că mâine se depun ofertele pentru Magistrala 5.

Şi fie mâine licitaţia va fi anulată fie guvernul se simte dator să arate o bombonică roz celor care au pierdut licitaţia.
Deci în loc să avem o ştire despre Magistrala Drumul Taberei-Universitate astăzi avem un antreu de ştire privind un împrumut a cărui semnare o aniversăm la semnarea acordului de principiu, al memorandului de finanţare, al aprobării în şedinţa de guvern etc. etc.

Erata:

Cum se desfasoara o licitatie:

Data publicare anunt: 26.01.2010 12:03

Pe data de 23 ora 11. se publica o erata privitoare la licitatie( Anunt de tip erata (utilitati) Numarul 17822/24.02.2010 la anuntul de participare Numarul 93475/27.01.2010):

Locul datelor ce urmeaza sa fie modificate: In loc de: A se citi:
IV.3.3) Termenul limita pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente 24.02.2010 14:00 04.03.2010 14:00
IV.3.4) Termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare 02.03.2010 10:00 10.03.2010 10:00
IV.3.7) Conditii de deschidere a ofertelor 02.03.2010 11:00 10.03.2010 11:00

O mica amanare. Dar si 10 martie este o zi:)

Reclame

4 răspunsuri to “Magistrala 5 bla bla bla….”

 1. Merci de informatie. Stii ca si eu urmaresc subiectul.

  Dar nu inteleg de ce se iau bani pentru alt proiect atata timp cat nu sunt bani pentru celalalt.

  Adica: pentru Drumul Taberei s-au luat bani de la BEI. Dar partea noastra canci. Si noi trebuie sa punem diferenta de la cei 395 milioane imprumutati pana la cele peste 800 de milioane cat cica costa proiectul.

  Ai vazut articolul meu (http://atitudini.wordpress.com/2010/01/20/metroul-in-drumul-taberei-povesti-de-iarna-cu-pogea-berceanu-si-vladescu/ ).

  Ai vazut si alocarile bugetare de acolo. Nimic.

  Pun pariu ca nici JUCA nu da toti banii si ca o parte trebuie sa punem si noi…

  Ce naiba e asta?

 2. […] si povestea se repetă cu metroul Gara de Nord-Piaţa Victoriei-Aeroportul Otopeni. Mulţumită lui TIR, care mi-a atras atenţia, aflu că Băse fuge până în Japonia, pentru 340 milioane euro de la […]

 3. Am verificat ce ai spus pe blogul meu.

  Sursa (Mediafax) apare in mai multe articole. Exemplu: site-ul Drumul Taberei, Ziarul Financiar etc.

  Si toate zic ca pe 2 februarie s-a lansat licitatia. Ca suma e de 1,16 miliarde lei (275-280 milioane euro). Deadline-ul de depunere a ofertelor e 2 martie a.c. Banii nu sunt din buget ca la buget sunt alocate doar cateva sute de mii de euro. Si eu cred ca atata timp cat nici macar predictiile bugetare pentru 2011 si 2012 nu prevad bani romanesti pentru completarea sumelor de la BEI, proiectul e nascut mort…

 4. Pe 24 februarie a fost publicat un anunt de prelungire a termenului de depunere a ofertelor pana pe 10 martie (practic a mai fost adaugata o saptamana).

  Valoarea contractului e ~ 335 milioane euro (cu tot cu TVA).

  Eu tot nu vad in buget banii respectivi…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s