Cea mai inalta casa de chirpici din lume. Proiect.

Honorius Prigoana este reprezentantul generatiei sale. Cel putin asa ne spune noua clasa politica. Ortodoxa si reformata simultan. Si reconuscuta si adevarata. O generatie cum nu gasesti nici in Monte Carlo, cu supermasini si superfite. O generatie cum nu a mai fost in Dubai de pe vremea cand stateau sarmanii de arabi in case de chirpici dotate cu antene parabolice si nelipsitul Mercedes la poarta. Dar de fapt, generatia asta este mult peste Dubai, in timp ce cei din Dubai au terminat petrolul, si au investit in real estate. La noi in Romania s-a inventat Caritasul cu pamant, se ia un teren se imparte in 7 loturi fara sa construiesti nimic pe el, cei 7 impart terenul in alte 7 loturi si tot asa…

Noua generatie este generatia care stie cum se face business cu primaria, si a invatat asta inca inainte de a da bacul. Dupa cum stim de la americani e foarte greu de facut business cu primaria, de unde stiu? Pai ati vazut voi vreun american facand afaceri cu primaria in romania?

Oricum avand in veder prosperitatea si bunastarea noii generatii, consider ca a venit timpul ca romania sa aiba o opera arhitectonica care sa ne reprezinte, asa cum au dubaiezii Burj-ul lor sa avem si noi Burjul nostru, mai tare decat al lor. De aceeea inaugurez proiectul :

Cea mai inalta casa de chirpici din lume. Mega structura. Ultima casa!

Premiul este ziarul Ziua intr-o editie de luni. Concurentii la acest proiect trebuie sa tina cont de urmatoarele specificatii:

 1. Parcare subterana pentru masini joase: Ferrari, Veiron etc.
 2. Parcare supraterana pentru masini de teren.
 3. Drum de acces lutuit.
 4. Structuri de rezistenta din chirpici ecologici armati cu balegar.
 5. Fosa septica centrala lutuita, lustruita.
 6. Pentru peretii de rezistenta se pot utiliza materiale compozite: maturi impletite acoperite cu lut.
 7. Pentru geamuri se va utiliza basica ecologica de porc, care ofera un grad de confort termic sporit si o iluminare naturala placuta.
 8. Pentru incalzire si racire se va folosi un horn natural si efectele benefice ale balegarului  si fermentatiei naturale.
 9. Biogazul din fosa centrala va fi utilzat pentru gatit.
 10. Nu se accepta utlizarea superchirpicilor iranieni. Folosirea de peturi, saci si sarma ghipata este strict interzisa.
 11. Se poate folosi nisip si pietricele pentru podea, si scoci pentru decoratiunile interioare.
 12. Se recomanda un pererete cortina din iedera verde antirodent.
 13. Pentru efect artistic peretii interiori se pot glazura cu rahat proaspat acoperiti eventual cu OLED-uri EBODA. (pentru glazura recomand constructorilor berea la pet cu un kil de portocale)
 14. Avand in vedere ca mai avem o casa a poporului casa se va numi Palatul Poporului.

Ca locatie propun sa contruim acest palat ecologic in Parcul Herastrau, zona care este subutilzata in plan urbanistic. Nu stiu altii cum sunt, dar eu simt nevoia sa avem niste constructii care sa ne reprezinte. Ceva la care lumea sa vina sa se minuneze. Proiectul necesita multa gandire pentru ca am putea sa mai conturam una alta, cele mai mici si multe camere din lume.  Dar un lucru este foarte important, dubaiezii au facut Burj-ul cu 1.5 miliarde de dolari. Noi putem avea burj-ul nostru pentru 2 miliarde. Si unde mai pui ca nu trebuie sa fie mai mare decat orice cladire din lume, ci doar mai mare decat orice casa de chirpici din lume.

Conditii de participare:

Sa aveti spor, har si tata primar.

Sa aveti putina minte si un tata presedinte.

Sa aveti trupeu si bunica comunista in poza la muzeu.

Sau sa fiti odralsla de ministru vioaie, chiar daca tata nu mai are c*aie.

Sa aveti bani, si putini ani.

Sa fiti scolit in tari straine in specializari ce nimeni nu tine.

…..

Reclame

3 răspunsuri to “Cea mai inalta casa de chirpici din lume. Proiect.”

 1. Casa de lut din pacate nu poate depasi un P+3 din considerente de rezistenta la cutremur. Poate avea in schimb multe subsoluri.

 2. Foarte tare proiectul tau!

  Cand ne e mai rau, reusim intotdeauna sa ne refugiem in ce avem mai durabil decat orice: UMORUL.

  Uitandu-ma in urma imi dau seama ca si eu fac la fel…

  Dar, tinand cont de specificul temei si de implicarea conexa a lui Remus Cernea ar fi bun si un proiect concurent, pe formatul turnurilor din Taipei. Concurenta ar fi cea mai inalta casa din lume din PET-uri, carton, sticle si doze recuperate de ROSAL…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: