The Wayback machine -Romania acum ceva timp :)

Refacerea Centrului Istoric

Premierul Ciorbea considera „comica” a doua motiune de cenzura a opozitiei
BUCURESTI, 9 iun (MEDIAFAX) – Primul ministru, Victor Ciorbea, a respins, luni, argumentatia celei de-a doua motiuni de cenzura a opozitiei dezbatuta in sedinta comuna a Camerelor Parlamentului.
Ciorbea a caracterizat aceasta motiune drept „comica”, spre deosebire de prima motiune de cenzura, dezbatuta vineri, pe care a numit-o „cinica”.
Premierul Ciorbea a spus ca PDSR va intra in istoria Romaniei prin faptul ca a depus doua motiuni de cenzura in trei zile, ca si prin „cele trei mandate ale domnului Ion Iliescu si tentativa de a-l obtine pe al patrulea, flota domnului Teodoru, plasma domnului Mincu si «deschiderea spre cultura» a domnului Salcudeanu”.
Primul ministru a aratat ca partidele aflate acum in opozitie sint principalele vinovate pentru situatia economica a Romaniei. Ciorbea a afirmat ca datorita situatiei economice dezastruoase, actualul Guvern are in fata o singura varianta: „reforma dureroasa, dar corecta”. „Acest lucru a fost spus de altfel chiar de specialistul dumneavoastra in reforma”, a afirmat Ciorbea catre parlamentarii opozitiei, referindu-se la discursul de vineri al deputatului PDSR Mircea Cosea, in care au fost prezentate o serie de aprecieri pozitive la adresa programului guvernamental.
Primul ministru a declarat ca este inutil sa mai expuna ce a intreprins Guvernul, de la preluarea mandatului, intrucit la aceasta problema a raspuns, cu ocazia precedentelor motiuni ale opozitiei.
Ciorbea a precizat ca, de la dezbaterea de vineri si pina la cea de luni, a obtinut transa a doua a acordului FESAL, blocat de guvernul Vacaroiu, a negociat o investitie de 300 de milioane de dolari, pentru refacerea centrului istoric al Bucurestiului, si a avut mai multe intilniri cu personalitati din strainatate.
In incheierea discursului sau, Ciorbea a afirmat ca aceasta motiune este contraproductiva atit pentru Guvern, cit si pentru Parlament, iar singurul rezultat posibil va fi consolidarea coalitiei guvernamentale si reconfirmarea votului din noiembrie 1996.
Partidele de opozitie sustin, in motiunea de cenzura, ca actul de la 3 iunie, cind primul ministru si-a asumat raspunderea in Parlament, pentru programul de reforma globala, dovedeste faptul ca Guvernul nu are o strategie clara asupra reformei si ca actualul cabinet este incapabil sa-si exercite mandatul.
MEDIAFAX

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: