Senzational:Metrou Drumul Taberei Universitate 7 ani de la inaugurarea

Editie aniversara, desi domnul Udriste ne anunta ca vom avea metrou in 2014 eu il contrazic, anul acesta aniversam 7 ani de la inaugurarea tronsonului cu pricina.
Totul a inceput in 2003:

Ziarul Financiar 03.11.2008 – 18:00

Lucrarile pentru construirea tronsonului de metrou Drumul Taberei-Universitate vor incepe anul viitor, dupa ce Ministerul Transporturilor (MT) a lansat anuntul de licitatie pentru proiectarea si executia a opt statii de metrou de pe acest tronson, dintr-un total de 14.

Lucrarile la linia de metrou Universitate-Drumul Taberei vor incepe in 2008
de Nicolae Irimia HotNews.ro
Luni, 19 noiembrie 2007, 0:00

Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a declarat luni ca lucrarile pentru constructia liniei de metrou Universitate-Drumul Taberei vor fi demarate in 2008, iar cele pentru linia Pantelimon-Universitate in 2009, costurile acestor doua proiecte ridicandu-se la aproximativ 1,5 miliarde de euro. Banii pentru aceste doua proiecte vor proveni de la Banca Europeana de Investitii, transmite NewsIn.

19 noiembrie 2007

Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a participat astazi, 19 noiembrie, la conferinta de presa prilejuita de sarbatorirea a 30 de ani de la infiintarea SC. Metrorex.S.A.
Cu aceasta ocazie, ministrul a prezentat principalele proiecte care se vor demara incepand cu anul viitor:
„In 2008 va incepe executia magistralei 5, Piata Universitatii-Drumul Taberei, investitie care va fi de peste 700 milioane de euro. Memorandumul de finantare pentru acest tronson a fost agreat de Banca Europeana de Investitii (BEI) si asteptam acum acordul Ministerului Finantelor”.

Marti, 10 Noiembrie 2009, ora 17:10

Primul tronson de metrou spre Drumul Taberei, scos la licitatie in decembrie Metrorex va scoate la licitatie, in luna decembrie, executia structurilor statiilor, galeriilor si tunelelor pentru Magistrala V a metroului, Drumul Taberei-Universitate, pe tronsonul Raul Doamnei-Hasdeu.

Valoarea estimativa a contractului este de 1,31 miliarde de lei, fara TVA, iar banii vor fi obtinuti printr-un credit de la Banca Europeana de Investitii (BEI) si de la bugetul de stat. Contractul are o durata de trei ani, scrie Capital.

UPDATE: Lucrările ar putea începe în februarie 2010

Potrivit directorului general al Metrorex SA, Gheorghe Udrrişte, după prelicitaţia din decembrie, la distanţă de încă o lună va fi organizată licitaţia finală în cadrul căreia vor fi aleşi Constructorii.

Ioana Morovan HotNews.ro
Joi, 12 noiembrie 2009,

Lucrările la metroul din Drumul Taberei vor începe la jumatatea anului viitor, iar termenul limită al lucrărilor este de 36 de luni, anunţă la Realitatea FM directorul Metrorex , Gheorghe Udrişte.

Valoarea totala a proiectului este 883 milioane de euro, potrivit BEI, iar perioada de rambursare a imprumutului este de pana la 25 de ani, potrivit comunicatului BEI.

===========Diferenta intre declaratii========
883-700= 183 milioane de euro
26%

Si totusi nu inteleg ce imprumut s-a aprobat din moment ce acelasi site de stiri ne spunea in luna iulie urmatoarele:

R.P. HotNews.ro
Sâmbătă, 4 iulie 2009, 13:24

Banca Europeana de Investitii (BEI) a aprobat imprumutul de 370 de milioane de euro pentru construirea tronsonului de metrou ce va lega Drumul Taberei de Universitate. Aproape in acelasi timp, si Banca Japoniei pentru Cooperare Internationala (JBIC) a dat unda verde imprumutului de 300 de milioane de euro, destinati construirii tronsonului Piata Victoriei-Aeroportul Otopeni.

Nu inteleg cum s-a ajuns de la 570 de milioane la 800 milioane, si de ce nu pomeneste nimeni de cele 2,5 miliarde de euro exproprieri 🙂

Curentul
Marţi, 25 septembrie 2007, 0:00

Lucrarile pentru liniile de metrou si pentru achizitia trenurilor care vor face legatura intre Universitate-Drumul Taberei si Pantelimon, precum si Piata Victoria- Baneasa si Otopeni presupun un efort financiar de 2,4 miliarde de euro. Magistrala 5, care va uni Drumul Taberei de cartierul Pantelimon, se va derula in doua etape, respectiv Drumul Taberei-Universitate si Universitate-Pantelimon.

Linia Drumul Taberei-Universitate va avea 9 km, cu 13 statii, si va face legatura intre zona de vest si centrul orasului. Astfel, vor exista statii de metrou in zona cartierului Drumul Taberei, Razoare, Eroilor si a bulevardelor Mihail Kogalniceanu si Regina Elisabeta.

Reprezentantii Metrorex au declarat ca lucrarile se vor derula pe o durata de sapte ani, valoarea investitiei fiind de 570 milioane de euro.

Deoarece in capul meu este o varza, aniversez anul acesta 7 ani de la inaugurarea Tronsonului Drumul Taberei_Universitate:

Bucuresti, 25 septembrie 2003

Nr. 1.113

GUVERNUL ROMÂNIEI

HOTÃRÂRE

pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investitii “Magistrala 5 Drumul Taberei-Pantelimon. Tronsonul Drumul Taberei-Universitate”

În temeiul art. 107 din Constitutie si al art. 42 alin. (2) din Legea nr. 500/2002 privind finantele publice,

Guvernul României adoptã prezenta hotãrâre.

Art. 1. – Se aprobã indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investitii “Magistrala 5 Drumul Taberei-Pantelimon. Tronsonul Drumul Taberei-Universitate”, prevãzuti în anexa*) care face parte integrantã din prezenta

hotãrâre.

Art. 2. – Finantarea obiectivului de investitii ai cãrui indicatori sunt aprobati conform art. 1 se va face de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului, în limita sumelor prevãzute anual cu aceastã destinatie, din credite externe garantate de stat si din alte surse.

PRIM-MINISTRU

ADRIAN NÃSTASE

Contrasemneazã:

p. Ministrul transporturilor, constructiilor si turismului,

Ileana Tureanu,

secretar de stat

p. Ministrul finantelor publice,

Gheorghe Gherghina,

secretar de stat

Propun ca statiile de metrou de pe viitorul tronson de metrou sa se numeasca dupa cum urmeaza:

LIS-NASTASE-BASESCU-VIDEANU-OPRESCU-TARICEANU-BOC-ORBAN-BERCEANU-UDRISTE….

Na -ca au iesit doar 10 si metroul are 14, dar daca mai asteptam 4 ani sunt sigur ca vom gasi si restul de nume.

Reclame

2 răspunsuri to “Senzational:Metrou Drumul Taberei Universitate 7 ani de la inaugurarea”

 1. Foarte tare articolul! Bravo pentru perseverenta!

  Si eu urmaresc tema de prin 2007…

  Eu stiu ca pe 3 noiembrie 2008 se lansase licitatia (aceeasi care s-a lansat acum in 10 noiembrie 2009) dar costurile proiectului erau de 523 milioane euro.

  Am vorbit chiar cu Antonel Tanase, cel care a tinut conferinta de presa la transporturi in 2008.

  Atunci erau bani.

  Apoi nu au mai fost.

  Cand s-a votat bugetul, iar am scris… PD-ul (care sustinuse prin gura Elenei – deputat de Drumul Taberei) nu a votat o centima pentru proiect.

  La cat s-a alocat in bugetul pentru 2009, am calculat ca in 78 de ani e gata!

  Acum sare valoarea proiectului la 883 milioane.

  Desi au scazut preturile la tot ce inseamna constructii….

  Cum naiba?

  Proiectul este fix acelasi, am verificat si in declaratiile „alesilor” si la minister: 9 km si 14 statii.

  Sunt peste 350 milioane euro diferenta! Sunt atat de mult bani incat nici nu stiu in ce sa ii echivalez… Sa zicem constructia a 100 de gradinite de la 0 cu toate dotarile?

 2. Up-date.

  Am primit ultimul tau comment si m-am mai documentat.

  Treaba, pe masura ce sapi, e tot mai complicata.

  Am postat la mine raspunsul si merci de informatii… poate s-o sesiza cineva mai cu „muschi” si o lua problema in coarne. Ca ce facem noi aici sunt picaturi in ocean…

  Multumesc inca o data pentru informatii!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: