Pandemia

Mii de morti, lumea moare pe strada. O situatie tragica se contureaza la orizont. Presa canta dupa versuri inspirate din cenaclul flacara:
De-un virus istoric ne-aducem aminte,
Un virus istoric batran ca uimirea,
Voi compatrioti ascultati,
Un virus istoric batran ca prostirea,
Voi compatrioti ascultati.

Nainte, ‘nainte, cu sabia-n mana,
Virusul nedrept sa-l zdrobim,
Sa spargem Bugetul, ne ataca viralul,
Si o ne-ngropam de vii,
Sa ducem sa facem, noi vrem antiviralul,
De-ar fi sa ne-ngropam de viiii

Dramatic, dar imi explic de ce vad pe strada numai zombie. E de la virus. Nu e criza economica, nu sunt probleme economice sunt virusii de pe strada. Recent o ruda cu probleme de inimia a intrat intr+un spital, doctorul l-a rugat sa isi cumpere solutia injectabila, cand s-a intors cu solutia l-a intrebatŞ si siringi? Pai nu mi-a spus nimeni ca trebuie sa-mi cumpar si siringi. Bine, a zis doctorul ,iti dau de la mine…
Multi oameni se sting datorita lipsurilor elementare din spitale.
Intre timp virusul gripal ataca europa:
In Turcia 1900 de cazuri 9 morti, mortalitate 0.47%
In Ucraina sunt 191.000 de cazuri, 64 de morti, mortalitate 0.033%
In momentul de fata cifrele nu sunt pe masura publicitatii din ziare.
Citind statisticile OMS te poti ingrozi, daca faci un calcul rata mortalitatii a ajuns la 1-2%, procent pe care se bazeaza statisticile pesimiste din ziare, da dar atunci cand faci acest calcul trebuie sa tii seama ca de la un moment dat nu a mai fost obligatorie raportarea cazurilor reale de catre tarile membre OMS.
Comparand cu gripa banala nu stiu ce sa spun:
Today, seasonal flu is estimated to kill about 36,000 people in the United States each year, and half a million worldwide.
In timp ce jurnalistii romani raspandesc panica, cei de peste ocean se ocupa de jurnalism si au intrebari bine justificate:
http://www.theatlantic.com/doc/200911/brownlee-h1n1
Se tot face referire la vaccin si la Tamiflu, ei bine sunt specialisti blamati care afirma documentat ca vaccinarea impotriva gripei este la fel de utila ca frectia Diana la picioarele de lemn, si ceea ce este ingrijorator este faptul ca deoarece nu s-a respectat indicatia ca Tamiflu sa fie acordat dor in cazurile foarte grave, virusul a suferit o mutatie si este rezistent la Tamiflu.
Am vazut la stiri cum bulgarii cumparau fara restrictie Tamilflu:
About one in five children will have neuropsychiatric side effects, possibly including anxiety and suicidal behavior. In Japan, where Tamiflu is liberally prescribed, the drug may have been responsible for 50 deaths from cardiopulmonary arrest, from 2001 to 2007, according to Rokuro Hama, the chair of the Japan Institute of Pharmacovigilance.
Vor muri mai multi copii dupa automedicatie decat datorita virusului.

Pe situl La Roche despre Tamilflu se spune:
“Tamiflu has not been proven to have a positive impact on the potential consequences (such as hospitalizations, mortality, or economic impact) of seasonal, avian, or pandemic influenza.”

“There’s no worse place to go than the hospital during flu season,” says Majumdar. Those who don’t have the flu are more likely to catch it there, and those who do will spread it around, he says. “But we don’t tell people this.”
In concluzie, in ceea ce priveste pandemia de gripa, vaccinul si tratamentul este o apa de ploaie, mult mai putin efectiv decat spalatul pe maini si carantina, iar in ceea ce priveste mortalitatea, desi cifrele nu sut atat de negre pe cat le prezinta presa, inca nu stim pana cand nu se termina. Dar isi aduce cineva aminte de epidemia de gripa porcina din 1997? Nu? A fost, dar atunci nimeni din presa nu considera sta un subiect de presa.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: