Manipularea in Republica Voronin

Cum este Prezentata intalnirea cu reprezentantul UNICEF (ce afla moldoveanul de rand):

Întrevederea viceministrului de interne şi reprezentantului UNICEF

   Astăzi, 16 aprilie 2009, în sala de protocol a Ministerului Afacerilor Interne, la ora 11.00 a avut loc întrevederea dintre viceministrul afacerilor interne din Moldova, domnul Valentin Zubic şi reprezentantul Fondului Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF), dna Alexandra Yuster.

   În cadrul reuniunii oficialii au făcut schimb de opinii privind situaţia minorilor reţinuţi în urma protestelor şi actelor de vandalizm din ziua de 7 aprilie curent.

   Dna Alexandra Yuster şi-a expus doleanţele referitor la reflectarea multilaterală a cazurilor de reţinere şi audiere a minorilor în scopul evitării cazurilor de încălcare a drepturilor acestora de către poliţie.

   În acest context, domnul Zubic a asigurat oficialul că problema justiţiei juvenile este în atenţia organelor de drept, oferind informaţie despre condiţiile de întreţinere a minorilor în izolatoarele de detenţie preventivă.

   Totodată, viceministrul de interne a dezminţit informaţia furnizată de unele surse mass-media referitor la maltratarea şi torturarea copiilor de către poliţişti în locurile de detenţie. Aceste informaţii poartă un caracter provocator, pot fi calificate ca o nouă încercare de a destabiliza situaţia în societate şi de a compromite organele de poliţie.
Dl Zubic admite că în perioada 07 – 08 aprilie 2009 cînd poliţia a aplicat mijloacele speciale şi forţa fizică conform prevederilor legislaţiei în vigoare (art.14, 15, 16 a Legii cu privire la poliţie), pentru dispersarea, imobilizarea şi reţinerea persoanelor agresive, ce nu-şi puteau controla acţiunile şi vandalilor, ce devastau edificiile de stat şi alte proprietăţi a cetăţenilor, careva minori puteau primi leziuni corporale. Însă, categoric respinge acuzaţiile nefondate la adresa MAI referitor la maltratarea minorilor în locurile de detenţie.

  În cadrul întrunirii viceministrul de interne a reiterat că este îngrijorat de faptul manipulării şi folosirii de anumite formaţiuni politice a copiilor în acţiuni de violenţă în masă, fapt ce pune în pericol viaţa şi sănătatea tinerii generaţii. În acest sens MAI a şi iniţiat campania de informare juridică în instituţiile de învăţămînt.

   La finele întrevederii, dna Alexandra Yuster a apreciat pozitiv tendinţa de scădere a termenilor de detenţie preventivă a minorilor şi a asigurat că va monitoriza veridic situaţia la acest capitol. (presa oficiala)

Ce s-a discutat de fapt (ce afla cei cu aces la internet):

Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii în Moldova susţine că potrivit informaţiilor de care dispune, există îngrijorări legate de faptul că unii copii care au fost arestaţi, au fost maltrataţi.

Reprezentantul UNICEF în Moldova, Alexandra Yuster a făcut această declaraţie după întrevederile avute cu viceministrul de Interne, Valentin Zubic şi viceministrul Justiţiei, Nicolae Eşanu.

Oficialul UNICEF a declarat că Fondul a monitorizat situaţia minorilor şi a solicitat MAI să se asigure că acelor copii care au fost arestaţi sau urmăriţi în urma protestelor li se respectă toate drepturile, potrivit legii. (Jurnal.md)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: