Drepturile Omului

Despre ElenaŞ

În sprijinul ei, mezina preşedintelui invocă Declaraţia universală a drepturilor omului, adoptată de ONU în urmă cu 51 de ani, mai exact articolele 21 – ”Orice persoană are dreptul de acces egal la funcţiile publice din ţara sa” –

Elena are dreptate oricine are dreptul der a fi ales si a alege, dar se pare că sensul cuvântului oricine scapă mezinei preşedintelui. Pentru ca atunci cand vorbeste de candidatura vorbeste de factorul decisiv de experienta.

Dar presa este nedreaptă, dacă privim spre CV-ul Elenei vom vedea CV-ul unui om obişnuit, într-un stat în care de 5 ani se duce o luptă acerbă cu sistemul ticăloşit, trebuie să privim plini de speranţă spre tânăra generaţie:

  • cursuri de ştiinţe economice şi financiar-bancare : mii de absolvenţi anual, absolvenţi angajaţi în cea mai acerbă competiţie, numai cei mai buni pot spera la un loc într-o firmă mai bună.
  • master în ştiinţe politice: fără legătură cu politica şi politicienii , absolvenţii de master sunt pregătiţi intens în arta guvernării. O nouă generaţie ce va mătura actualii politicieni
  • cursant al Colegiului Naţional de Apărare; ce colegi minunati Gabriel Oprea, Victor Ponta, Sergiu Sechelariu,Cristian Diaconescu, Ovidiu Muşetescu,Eugen Bejenariu,Vasile Blaga,  Mihai Rãzvan Ungureanu, Cristian David, George Maior ºi Claudiu Sãftoiu, Cãtãlin Harnagea,, Ionel Marin, adjunctul şefului SRI, Marcel Opriş, actualul STS  Marius Opran, fost general de brigadã în cadrul STS, Gabriel Naghi, fostul director SPP, Virgil Ardelean. Prezenta la cursuri nu este obligatorie. Tot ciclul de prelegeri este ca un pas de voie de o ora si jumatate pe zi. Verificarea cunostintelor nu se face prin probe la care trebuie sa obtii nota de trecere; iar singurul examen consta intr-un alt eseu, sustinut de cursant la finalul celor 6 luni.
  • experienţa de 6 ani ca economist în LUXTEN dar în cea mai mare parte a timpului s-a ocupat de modelling.  Un astfel de om se naste o data la 100 de ani, omul care termina facultatea si este atat de genial, incat primeste in jur de 5000 de euro pe luna pentru activitati de marketing. Dar trebuie sa fi superdotat ca sa mergi la firma luxten la interviu de angajare, apropo Elena a folosit ca un cetăţean obişnuit ,bestjobs sau ejobs? Imi şi imaginey supriza directorilor ALuxten atunci cand a venit Elena la angajare: ce experienţă aveţi? Păi teza mea de doctorat este în marketingul iluminatului public, poate transforma oligopolul in monopol pe o piata de tip monopson. Păi un asfel de angajat găseşti unul la 50 de ani. Bănuiesc că celor de la Luxten, le-a fost uşor. Îmi închipui şi planurile de marketing, crearea unui produs nou şi prezentarea acestui produs primarului general de atunci. Noi ne-am gândit să iluminăm de crăciun toate bulevardele. Genial nu… Cum să nu votezi cu o persoană care are astfel de calităţi. Un asffel de CV transcende ceea ce unii, jurnalişti care atentează la imaginea României , ar spune că este conflict de interese. Eu văd orele de mucă, riguroasa organizare a timpului. Pentru că nu e uşor să lucrezi ca „orice”economist român 12 ore pe zi la închiderea de lună, mii de ore pentru lansarea unui produs nou, să împaci toatea astea cu modellingul, clubbingul, şi să mai şi reuşeşeti să-ţi petreci vacanţele cu familia la munte.
  • opt luni ca stagiar la Parlamentul EuropeanPD-L Monica Ridzi. Nu va fi plătită, însă îi vorfi decontate cazarea, masa şi drumul. "Mă duc două săptămâni pe lună la Parlamentul European". Drept care Elena a lucrat in continuare la Luxten.

Consider că Elena este o victimă, şi asta pentru că un consultant deştept s-a apucat să-i facă campanie şi imagine, consider că ne va fi băgată pe gât precum âmprumutul de la FMI, dacă nu ar fi trebui să fie o victimă poate că ne era prezentată drept eroină, fata care a muncit ca orice român 12-14 ore pe zi, pe 5000-8000 de euro  în timp de bugetarii trăgeau la tigara si cafele pe bani multi. Daca nu ar fi fost o victimă, poate ca ar fi fost un success a  sistemului de educatie, care scoate economisti atat de perfecti incat acestia merg cu Roverul din prima luna de la angajare. Daca nu ar fi fost uin success al sistemului de invatamant ar fi fost prezentata ca un succes al doamnei Ridzi care a vut un mare succes in a mentora aceasta tanara speranta, cu o bogata mostenire genetica.

Deci o sa candideze, o sa aiba un loc privilegiat pe liste si o sa ajunga in orice caz in PE, ca fata lui Tata si nu ca orice om obisnuit care are dreptul sa participe la alegeri. Tot tam-tamul este pentru a creste simpatia pentru listele PDL. Ceea ce e o intentie nobila. Dar de ceva vreme am alergie la BOC, asa ca nici Maica Tereza pusa in fruntea listei PDL nu m-ar convinge să pun stampila pe PDL. Asadar draga creatorulle de imagine, drag specialist in marketing politic, te anunt ca ma plictisesti, cauta si tu ceva mai interesant decat subiectul Elena.

Reclame

Un răspuns to “Drepturile Omului”

  1. Multumesc frumos pentru neasteptata apreciere. Fascinatia mea pentru Praga, constat cu bucurie, a fost mai mare decat lipsa mea de experienta intr-ale scriituri la gazeta :). Marile pasiuni sunt intr-adevar greu de transpus in cuvinte credibile pentru „neinitiati”.

    Cele bune si zi frumoasa maine.

    Aky (aka C.E.)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: