Pompierii

Au fost alegeri. A fost campanie electorala. Au fost stabilite strategii. In plina criza finaciara, politicienii imparteau puncte de pensie si mariri de 50%. Se băteau sa distribuie cresterea economică. Asta in timp ce in SUA a crescut masa monetara cu 9%. In timp ce in lume începe să se audă zumzăitul lin al tipografiilor, iar în aer se simte mirosul banilor cu cerneală proaspătă, guvernul nostru promite multe.  Pentru americani lucrurile sunt simple, dacă doresc sa scape de datorii, nu au decat sa devaloriueze dolarul, un dolar de 2 ori mai ieftin inseamna datorii de doua ori mai mici. Nu acelasi lucru se poate spune despre Romania, un leu mai ieftin inseamna datorii mai mari. 

Ca un mic vierme ce sunt, atunci cand ma uit la stiri sunt siderat, se discuta de impartiri de posturi, de interceptari, de Elene, la stiri omul obisnuit din Romania vede lucruri care se petrec in alta galaxie. 

Unicele masuri pe care le ia guvernul, nu au nimic de a face cu guvernarea sau cu strategia, reduceri de personal, eliminarea posturilor din Ministere.  Tot ceea ce tine de criza se face pompieristic, pentru ca in general politicienii nostrii sunt ocupati, au alte probleme, cine este secretar de stat, este o problema mai mare decat faptul ca la Rodipet au concedieri, care este ministrul de interne este o problema mult mai mare decat faptul ca violenta creste in şcoli.

Concentraţi pe marea abureală, masurile guvernului nu sunt altceva decât manevre de incompetenţă individuală. Nu aş putea judeca guvernul în bloc, pentru că nu există nici cea mai mică şansă ca acest guvern să acţioneze unitar şi solidar.  

Dar la urma urmei guvernul se află în luna de miere, cu el însuşi, guvernanţii nu au altă treabă decăt să se uite unii la alţii şi să se caute de puric unii pe alţii. Cam asta şiu ei să facă. Politicienii profesionişti şi uninominali asta şiu să facă, să-i caute de purici pe alţii într-un mod spectaculos. Ia uite ce de purici suculenţi are Boc, şi uite şi la Geoană ce de purici are, o avea şi păduchi? S-a ras în cap Băsescu că nu aibă mai puţini?  Mai trăiesc puricii lui Iliescu? or mai fi crescut?

Lumea în care trăim nu are nici cea mai mică legătură cu lumea în care trăiesc guvernanţii. Lumea în care trăim este lumea în care oamenii poartă pamperşi lucrând la casa de marcat din hypermarket, lumea în care multinaţionalele îşi opresc activitatea pentru a economisi curent electric, lumea în care uzinele care au rămas trec muncitorii în şomaj tehnic, lumea în care micul pitic de la bancă este pus să-şi cute de lucru. Lumea în care mari trusturi de presă reduc veniturile angajaţilor, în mod unilateral, cu 20%, lumea în care patronii sau se chinuie să scape de business căutând fraieri să le cumpre afacerea sau fac reduceri de personal preemtive.

Dacă guvernul avea o strategie privind reducerile din administraţie, reducea numărul de ministere, dar asta ar fi însemnat felii mai mici de caşcaval, mai multe ministere, insemana mai mult cascaval chiar daca ai de platit chirii, maşini, secretari de stat miniştrii. Singura grija a guvernului este cascavalul, in rest? Potopul.

Reduceri de 20%, la pitici, nu la cascaval. Vor fi dati afara cam 2000 de angajati din administratie. O gluma in stil Boc. 

Din strategia guvernarii ne alegem cu:

centralizatorul propunerilor de măsuri anticriză

Oricine lucrează în sistemul privat ştie că atunci când nu ai a habar de ceva strângi lumea şi centralizezi ideile. 

Am citit si eu, si cel care a avut ideea urmatoare este un genial, care deja si-a rezervat camera intr-o capitala exotica:

deschiderea a 5 centre de promovare în parteneriat public-privat (Moscova, Beijing, Chişinău, Cairo, New Delhi)

O alta masura geniala este si urmatoarea:

Stimularea creării a minimum 50.000 locuri de muncă în microîntreprinderi, prin subvenţionarea integrală de la bugetul de stat pe anul 2009, a contribuţiilor sociale ale angajatorului pentru angajarea unei singure persoane cu salariul de maxim 1.000 lei.

Adica guvernul va sparge vreo 3 milioane pentru… ? Acesta masura este propusa de Ministerul Intreprinderilor Mici si Mijlocii, Comertului si Mediului de Afaceri(MIMMCMA)

Cam cati bani ne costa acest minister? 

Desigur foarte importanta este promovarea exporturilor: promovarea exporturilor (de circa 100 milioane euro)

Dacă nu se promovau exporturile, vă daţi seama ce probleme aveam acum. 

M-am săturat de guvern, vreau anticipate.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: