Leadership? Training? I’m the fucking Mackensen.

„I came to Bucharest two years ago with a legion of conquering heroes. I leave with a troupe of gigolos and racketeers!”

– German Field Marshal August von Mackensen, on the moral effects of the German occupation of Bucharest

De câte ori merg la interviu nu prea ştiu cum dreaq să descriu ce fac, drept care lucrez de 10 ani în acelaşi loc, uneori am avut senzaţia că sunt la Stalingrad, firma la 80 de km depărtare iar în jur numai clienţi ostili. Vremurile alea au trecut, eram copil, acum sunt convins că sunt reîntruparea lui Mackensen, om greu care a retrăit ceea ce a trăit şi Kiseleff, pe vremea cănd femeile din regat gândeau că dacă în occident e de bon ton să ai un amant, dacă ai doi eşti cu mult deasupra civilizaţiei occidentale.

Citeam deunăzi un comentariu despre utilitatea cursurilor de leadership, şi realizez că drama mea nu e singură, drama dobitocului care vrea să facă treabă şi are la dispoziţie o armată de leaderi şi manageri. Ai de făcut un şanţ ? Păi stai să vezi, trebuie să avem contract, să respectam HG XXX, să avem autorizaţii, să găsim nişte persoane comptetente cu experienţă în producţie,  să primim nişte planuri cît mai exacte, să avem nişte consultanţi în probleme financiare şi trei avocaţi pentru stabili clauzele privind daunele interese, desigur că toţi ştiu că şanţul nu e treaba lor, şi că va trebui să subcontractăm firma şanţul SRL, şi dacă tot subcontractăm totul e doar o chestiune de factură şi mai mult de 4 ore nu e nevoie să ne implicăm,. Dar mai sunt şi strategii, cei care se uită la mediu şi comentează, pai nu s-a votat legea bugetului, şi atunci are rost să săpăm şanţul până nu se alege guvernul? Dacă fac rectificare şi trimit banii la alţii, nu ar fi mai bine să aşteptăm şi să facem şanţul de crăciun?

Deci cu ce mă ocup? Conving o trupă de leaderi să facă puţină treabă în puţinul lor timp liber, dar e tot mai greu…

De mă simt ca Mackensen? Pentru că am prins şi vremurile când angajaţii mai se gândeau şi la altceva în afară de management şi leadership. Mă gândeam să-mi scriu pe cartea de vizită janitor, desi am o paletă mai largă de opţiuni:

 • ustodial technician
 • Sanitation supervisor
 • Domestic engineer
 • Guest Service Associate (G.S.A.)
 • Environmental Services Associate
 • Care taker
 • Industrial Floor Maintenance Sanitation Engineer (Rite Care tm)
 • The Crew
 • General cleaner
 • Physical Plant & Planning
 • Quality Control Engineer

Dar chestia asta cu Quality Control Engineer sună foarte bine, nu are cuvântul manager, şi descrie foarte bine ceea ce fac, cleaning the mess, sau pe româneşte mă ocup de jeg, curăţ jegul, jegul lăsat leaderi şi manageri…

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: