Colecţionarul De Suflete

Sunt mulţi cei care mă întreabă cu ce mă ocup. Nu m-am gândit niciodată serios la un răspuns, lucrez în industria fericirii,  departamentul relaţii cu clienţii şi networking, dar am su un task secret. Mă ocup de disponibilizări, adică am devenit un fel de manager de resurse umane ad-hoc. Mi-e drag micul meu task secret, e ca o acţiune de spionaj, agentul 000, omul care disponibilizează angajaţii din ramură. La început mi-a fost greu, cu oamenii fericiţi e tare greu de lucrat, dar mi-am făcut câţiva prieteni de gaşcă: mândria, lăcomia, invidia, dorinţa, avariţia, furia şi lenea.  Aşa că fiecare prieten al meu a deveit agent secret, vă las să ghiciţi singuri care este agentul 007. În job-ul meu contează performanţa, aşa că sunt plătit la normă, iau bonus pentru fiecare disponibilizat, dar nu sunt lacom, nu cantitatea ci calitatea este ceeea ce urmăresc, mă ocup numai de cei mai fericiţi angajaţi din industria fericirii, pentru asta trebuie sa fi un bun vânzător, aşa că m-am instruit, am chiar şi un mic secret, ofer întotdeuna mai mult, eşti fericit? Eu îţi pot oferi mai mult.Crezi că banul îţi poate asigura fericirea veşnică? Hmm! Poate că îţi doreşti mai mult, mai mulţi bani, mai multe lucruri, poate că eşti un pic lacom şi nu ştii. Fi lacom şi vei vedea că vei primi mai mult. Priveşte atent în jur, tu ai atât de puţin, EU CRED CĂ MERIŢI MAI MULT, fi invidios, ceilalţi au atât de multe şi fac atât de puţine. Fi invidios şi invidia te va răsplăti căci vei ănvăţa că trebuie să dai mai puţin, nu-i aşa că e bine să fii puţin avar, să păstrezi puţinul pe care-l ai doar pentru tine, ce-i al tău e doar al tău nu-i aşa? Eşti special, să fii avar îţi deschide noi orizonturi, poţi să fii măndru antunci când ai ceva doar pentru tine. Am o mare de promisiuni pentru toata lumea, totul este sa îţi doreşti, pasiune şi dorinţă, îţi pot dărui oricând amarul dulce al dorinţei, unii spun că dorinţa e păcat, păcatul pasiunii, dar cum să te bucuri de tot ce ţi se oferă, dacă nu doreşti cu pasiune. Iar atunci când le ai pe toate, sau aproape toate, vei vedea lumea dintr-o perspectivă mult mai luminoasă, vei vedea fragilitatea acestei lumi, şi vei deveni pe bună dreptate un furios, vei urâ tot ceea ce ar putea să distrugă acestă lume perfectă, numai tu nu vei ştii că nu este ură ci doar dragoste şi pasiune pentru bani, pentru sine, pentru acestă lume perfectă plină de mândrie, lăcomie, invidie, dorinţă, avariţie, furie şi lene.

Secretul numărul doi este să oferi totul gratis, aşadar nu ofer numai mai mult, dar ofer totul gratis.

Mărturisesc că am un indice de performanţă demn de angajaţii firmelor din Forbes, deşi ofer pachetul complet, nimeni nu pare interesat de aflarea tuturor condiţiilor. Uneori e straniu sa mă duc în vizită la cei disponibilizaţi din industria fericirii, e ciudat că întotdeauna acceptă să primească mai mult, ingnorand frigul si căldura din fundul iadului, clienţii mei doresc mai mult, şi eu le promit întotdeauna că vor primi mai mult, ei ştiu că eu pot, pentru că mai am un secret, pentru a le putea oferi mai mult trebuie să le iei absolut totul.

Nu ştiu de ce nişte looseri care au reuşit să scape, m-au poreclit colecţionarul de suflete, eu nu colecţionez nimic.

Reclame

2 răspunsuri to “Colecţionarul De Suflete”

  1. melancoolica Says:

    asa e..cel numit „colectionarul de suflete’ este acela care doar amageste sufletele le atrage de partea sa si apoi se plictiseste, cauta alte victime. nicidecum colectionar, mai bine distrugator.I hate him!!!

  2. romanticsoul Says:

    super articolasul asta…imi place mult blogul,o sa mai bantui pe aici,cu o conditie:sa nu-mi ceri sufletul!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: