Casca Albastră

Mărturisesc că am fost o cască albastră. Mai nou acum căştile albastre se numesc peacekeepers. Pe vremea mea căştile albastre erau altceva.Pe vremea mea căştile albastre se antrenau discret in umbra unităţilor de transmisiuni. Cine şi-ar fi imaginat că transmisioniştii graşi şi puturoşi, ar putea fi căşti albastre. Rolul căştilor albastre era unul clar, să ajungă sub orice formă adânc în teritoriul inamic, să provoace acolo distrugeri maxime inamicului. În manual nu se specifica nimic despre întoarcerea acasă. Cariera mea de cască albastră a fost însă scurtă, am picat evaluarea psihologică, psihologul de serviciu m-a caracteriza sumar astfel: Poartă Ochelari. Desigur căţtile albastre din Romănia sunt erau o palidă umbră a celor din URSS, dar conceptele erau aceleaşi, Mă uit la sigla pacificatorilor din Georgia şi maă întreb dacă este vorba de Gotham city, cred că mai potrivită era o siglă cu Jocker. Pacifricatorii de astăzi din Georgia au antrenat pentru misiuni de menţinere a păcii: Gaarda Republicană din Syria, Iraq şi Iran. Conceptul de cască albastră acum , se apropie tot mai mult de idealul sovietic: Dispare Omul Dispare şi problema. Pentru problemele majore existând un arsenal Nuclear.  Aşa că nu-mi rămâne decât să ma bucur că la noi căţile albastre au fost uitate.

Reclame

Un răspuns to “Casca Albastră”

 1. Cred ca ati uitat sa specificati (voit sau din uitare) care era teritoriul inamic (de fapt cine era inamicul), deoarece cf DEX:
  INAMÍC, -Ă, inamici, -ce, adj., s.m. şi f. 1. Adj., s.m. şi f. Duşman, vrăjmaş (în război, în viaţa de fiecare zi etc.). 2. Adj. Duşmănos, ostil. [Var.: (înv.) inimíc, -ă adj., s.m. şi f.] – Din lat. inimicus (după amic).
  INAMÍ//C2 ~ci m. 1) Persoană care manifestă agresivitate sau agresivitate sau ură faţă de cineva (sau ceva); duşman; vrăjmaş. 2) Stat (sau armată) cu care un alt stat este în stare de război; duşman; vrăjmaş. [Sil. in-a-] /<lat. inimicus

  Conform celor metionate mai sus va rog studiati urmatoarele:

  http://rft.forter.ro/2007_4/03-tarm/02.htm
  http://www.semperfidelis.ro/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?497
  http://www.hotnews.ro/stiri-arhiva-1229821-rocada-generalilor-represivi.htm

  Cuvinte cheie de cautare: „unitate de cercetare diversiune”
  Pe scurt, vroiam sa spun ca aceste „casti albastre” erau organizatia paralela a statului (partidului) cu sistemul militar (al poporului – comunitati nationale).
  Oricum, sunt total de acord cu afirmatiile din text (sincer ma bucur ca ati fost respins pe motivul (pueril) ca „poarta ochelari”. O experienta din interior pentru un om inteligent este mult superioara experientei din carti.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: