Rosia Montana

Rosia Montana avem si noi in Bucureşti. Exclusiv Bucharest Gate, şantierul unde eşti vânat dacă faci poze.

CARIERA DE Bucuresti

Reclame

8 răspunsuri to “Rosia Montana”

 1. si de ce ar trebui sa fii lasat sa faci poze?

 2. Pentru ca de exemplu altii sunt mandri cand construiesc Mega Structuri, nu au nimic de ascuns, chiar putem vedea pe Discovery.
  Nu cred ca cei de pe santier au mari secrete tehnologice de ascuns.
  Si pentru ca locul de unde faceam poze era un spatiu public aflat pe trotuar, si pentru ca zona in care ma aflam nu era marcata, si pentru ca este cred eu o tara libera. Desigur faptul ca groapa de 12 metri nu era protejata si marcata, nu cadreaza cu protectia muncii, dar nu de asta faceam poze.
  In alte conditii m-as fi bucurat sa vad asemenea constructii, dar cred cu tarie ca orice megastructura, trebuie sa fie facuta in cadrul unui plan de urbanism unitar.
  Cum ar fi daca primarul Parisului ar retroceda niste pamant langa turnul Effel, si acolo s-ar contrui vreo doua sau trei replici ale turnului Montparnasse, la vreo 20 de metri de turn.
  Cand au construit turnul Montparnasse au fost largi dezbateri, privind oportunitatea unei astfel de contructii, au castigat cei care doreau contructia, dar au fost dezbateri publice. In Bucuresti pot enumera cel putin 7 astfel de santiere, mici exploatari miniere de suprafata, si nu am auzit de vreo dezbatere sau de studii serioase de impact.

 3. Pe langa dezbaterea legata de planul de urbanism cred ca ar fi la fel de interesanta o discutie legata de solutiile tehnice adoptate pentru realizarea de astfel de „mega structuri”, de fapt cladiri relativ inalte (fata de ce se construieste prin alte parti).

  Nu cred ca va este indeferent faptul ca, de exemplu, daca ar fi o cladire de birouri si lucrati acolo, in cazul unui dezatru (cutremur, incendiu, etc) nu aveti idee cum se va comporta cladirea.

  Asa ca la cat mai multe poze si dezbateri!

 4. decizia de a filma ceva intr-un obiectiv in constructie ii apartine beneficiarului iar constructorul poate fi obligat prin contract sa se ocupe inclusiv de acest gen de paza, ca unde incap 200 de clauze mai este loc de una.

  in ceea ce priveste o anumita emisiune pe care ai ascultat-o la televizor despre protectia la foc cu filmari interioare din cladirea CDG, iti spun eu, multe chestii nu prea se potriveau, in emisiune aproape lasa de inteles ca aia n-au sistem de stins incendiile, ca structura metalica nu este protejata la foc, ca nu ar fi separate spatiile impotriva propagarii incendiilor, etc. oricum vei prefera sa te gasesti in ultimul etaj intr-o astfel de cladire decit pe trotuarul din fata unei vechituri cu bulina rosie pe care escrocii o lasa sa atirne, doar doar o cadea la vreun cutremur sa se fac loc de ceva nou, cladirea veche fiind de neatins pentru ca este declarata monument sau mai stiu eu ce de catre o sleahta de trogloditi cu capul plin de istorie gresit inteleasa. printr-o simpla intimplare sa zicem ca am intrat in cdg, in catedral plaza cel neterminat, in tower center si chiar in santierul ala unde ai facut poza. sa zicem ca cunosc oarecum sistemele constructive si proiectele. sa zicem ca eu iti dau mai multe sanse sa scapi acolo decit intr-un incendiu intr-un bloc de locuinte oarecare.

  oportunitatea acestor constructii sau amplasarea lor sint cu totul alt subiect de discutie si nu este cazul ca siguranta acestor cladiri (probabil perfectibila) sa devina argument intr/o polemica despre pozitia lor in oras.

 5. Sunt intru totul de acord cu filmatul intr-un obiectiv. Norme de protectia muncii, etc.
  Nu sunt de acord cu fugarirea celor care fac poze de pe trotuar.
  De asemeni nu sunt de acor cu lasarea deschisa si nemarcata a unei gropi de 12 metri.
  Dar ce ce nu as poza dintr-un loc public momentul in care se toarna betonul la -18 grade, sau de ce nu as comenta poza pe blog cu demolarea stalpilor de rezistenta proaspat turnati.
  Am avut o revelatie, pentru ca m-am intrebat de ce ma fugareau paznicii sa nu fac poze. Eram pe trotuarul de la romexpo pe o sosea publica, si am realizat ca probabil constructia megalitica este SOLUTIA VIDEANU.
  tot il auzeam pe videanu cu parcarile din Piata Scanteii si Piata Victoriei, parcari subterane care vor rezolva multe in Bucuresti:)
  Probabil ca astea sunt parcarile celebre.
  Oricum cautand am mai descoperit ceva, cat de ieftin se construieste in bucuresti, gratie primarilor pe care ii avem.

 6. doar pentru cultura generala pina acum santierul a apartinut celor care au sapat groapa aia mare. acum o alta firma preia santierul ca sa ridice structurile. vei avea o surpriza in ceva timp despre gardul ala si ce te mai supara pe tine.

  despre ce stilpi proaspat turnati vorbesti? nu cred ca in santierul ala…

 7. Cladirea Oracle Strabag, parter +etajul 1 turnat la -18 grade, impresionant caci nu cred ca au pun nu stiu ce naiba in beteton, chiar sunt curios ce se pune, iar grinzile de rezistenta au fost demolate cu picamerul pe langa armatura la etajul 6, si turnate din nou, nu stiu de ce..
  In ceea ce priveste santierul din imagine, eu cred ca este al GTC, si promit sa mai fac poze 🙂
  Proiectul e super impresionant, chestiile de bani si loc sunt de discutat. Nu mi se pare ok ca o constructie in care se investeste 60 de milioane sa fie vanduta cu 420 de milioane, dar pun pariu ca pe acolo se va invarti suma.

 8. Un singur exemplu de amplasare si siguranta: inaltimea cladiiri noi si latimea cailor de acces pt masinile de interventie sau distante fata de alte cladiri. Puteti sa-mi spuneti cate din astfel de noi respecta in totalitate normele (de exemplu cladirea de langa catedrala romano-catolica)? Sau noile complexe rezidentiale (Pipera Tunari, de exemplu)?

  Apropo, nu am vazut acel reportaj, in acel moment eram in obiectiv.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: