Bucuresti Ground Zero

Arhitectura de Fatada - Viitorul Bucurestiului

Cam de fiecare sarbatoare pe Lipscani mai dispare o casa.

Acum zece ani un poerator de televiziune care filama casele de pe Lipscani, ne explica tehnologia, casa este abandonata, ia foc, oricum totul trebuie facut pentru a prabusi casa.

Mai nou genialii absolvanti de arhitectura din bucuresti, au venit cu o solutie salvatoare pentru centrul istoric al Bucurestiului: Arhitectura de fatada. Se ia un plan de bloc de baietii cu constructiile metalice si se aplica un copy si paste de un arhitect de scoala franceza. Rezultatul afaceri prospere si iluzia unui centru vechi. Restaurare la misto, s-ar putea chema curentul de arhitectura si urbanism romanesc. Nu e nici o diferenta intre fetele de pe centura si arhitectii care executa tot ceea ce cere clientul, desigur numai „la scurt”, pentru ca arhitectii nu au timp si de lucruri serioase. In aceste conditii ce sa mai speri de la Bucuresti? Ca vine un primar care face si drege?

De fapt e ca in reclama aia la alcool: N-ai cu cine! Un grup de absolventi ai facultatii de arhitectura mutileaza orasul, poate ca nu ar strica sa inceapa sa-si puna placute pe monstruozităţile din oraş să-i mai cunoaştem şi noi.

Mă întreb daca atunci când recurgi la metoda arhitecturii de faţadă, te mai întreabă cineva de descărcare arheologică sou poţi să înfigi liniştit lama buldoyelului în vechea curte domnească pentru a mai creea câteva locuri de parcare.
Clădiri care mor - Viitorul Bucurestiului

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: