Legea Marinescu

în anul 1687 şogunul Tsunayoshi (numit şi Şogunul Câine), a dat o lege pentru protecţia animaleor, cu accent în special pe ocrotirea câinilor, câinii trebuiau apelaţi cu „domnule câine”(O-inu-sama ), iar cine vătăma un câine era omorât în bătaie. Ca primă reacţie la această lege dură, toţi japonezii şi-au eliberat câinii (50.000) în numai câţiva ani EDO a devenit aproape un dezastru ecologic, legea a fost în cele din urmă abolită. http://en.wikipedia.org/wiki/Tokugawa_Tsunayoshi

La mulţi ani de la evenimentele din Edo România are o lege asemănătoare.  Lucru posibil în primul rând datorită induicerii în eroare a opiniei publice, s-a creeat senzaţia că ocidentul este împotriva controlului ecologic al populaţiei canine, deşi în america numai anual 4 milioane de câini sunt eutanasiaţi. ^ Mahlow, Jane C. (1999). „Estimation of the proportions of dogs and cats that are surgically sterilized„. Journal of the American Veterinary Medical Association (excerpt quoted by spayusa.org) 215: 640-643. Retrieved on 200611-30.

Dar cum ne+am obişnuit cu asemenea aberaţii în România, aproape că nu ne deranjează. Însă problema e alta, problema reală e cea de mentalitate a unui individ ajuns în fruntea ţârii, şi anume:

Domnul Marinescu a dat o lege, fără a avea o soluţie, domnul Marinescu afirmă că soluţia nu se află la el, soluţia este la cetăţean, sau la alţii, el a dat legea sănătate şi bonjour. Norme de aplicare_ Să se ocupe alţii, soluţii? Nu e treaba lui! Sunt câini pe stradă? Cineva trebuie să adopte câini! Nu sunt adăposturi? Cineva trebuie să facă adăposturi! El a făcut legea dar altcineva trebuie să reyolve problema.

Ei bine de asemenea legi si legiutori mă pot lipsi, astfel de legi nu-mi sunt de folos, nu am nevoie de iniţiative care-si propun să rezolve probleme delegând un cineva generic, un altcineva responsabil, astfel de legi nu mă ajută. Mai mult comnsider acest gen de politicieni niste excroci care consuma banii contribuabilului degeaba.

Reclame

3 răspunsuri to “Legea Marinescu”

  1. rau mai e sa fi retardat…daca nu sti la cine ma refer, uita-te in oglinda

  2. Imi plac ju8decatile de valoare, care nu se bazeaza pe argumente.
    Intr-o lume politic corecta, retardatii trebuie discriminati pozitiv.

  3. Mama UE Says:

    Sa le faca Marinescu adaposturi cu bideuri si veranda la strada. Sa-l ia si pe onanim in ele, ca-i platesc io chiria din finantarea prin instrumente structurale.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: