Bucureşti 2008

Seamănă cu bucureşti 1998, intr-un fel, lumea e nemulţumită dar încă nu suficient să pornească revoluţia. Oraşul e sufocat şi paralizat. Atunci nu aveai voie să circuli cu maşina decăt în limita raţiei alocate de benzină iar mijloacele de transport în comun circulau supraaglomerate. Acum ai voie să circuli cu maşina dar nu ai pe unde, iar mijloacele de transport în comun sunt la mişto.

Vă mai aduceţi aminte de Băsescu? Metroul uşor, un înlocuitor care urma să înlocuiască metroul greu, să circule cu 60 Km/h, cu ajutorul semafoarelor ce urmau sa funcţioneze sincronizat, iar acest metrou avea să vină din 5 în cinci minute pentru a asigura confortul cetăţenilor?

Ei bine alaltăieri am aşteptat metroul uşor 50 minute, iar ieri 70 de minute, e adevărat ca au venit 5 odată, ceea ce înseamnă o medie de 10 minute, aşadar liniştiţi politicienii îmi vor spune că ei nu au minţit. La semaforul care urma conform promisiunilor de la inaugurare să mergă sincronizat cu tramvaiul am stat cam 70 de minute şi ieri şi alaltăieri, motiv pentru care am hotărât să abandonez orice formă de mijloc de transport în comun.

Oricum lumea era destul de pornită, o mai e nevoie de căteva luni, după care cred că bucureştenii cu riscul de a fi scoşi din Europa îl vor pune pe videanu în vîrful celui mai înalt brad din Europa.

Cel mai mişto însă în metroul uşor a fost la Crângaşi alaltăieri, când mulţimea din staţie striga disperată:

‘Jos Românii, hai frate cu toată familia, urcă’

‘Ţi-ai draq de ţigani, staţi draq acolo’

‘Nu las frate uşa să se închidă, stau şi io staţi şi voi’

Mă rog lipsa de talent mă împiedică să descriu dialogurile savuroase din tramvaiul 41, numit din considerente de marketing metrou uşor.

Apoi a mai fost şi ziua de ieri cănd am văzut poliţiştii încercând să opreasca lumea să se bată.

Şi acesta este numai începutul.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: