Detergenţi şi Uninominal.

Deşi aproape toţi românii îşi doresc votul uninominal, sunt cel care face cuvantul aproape să aibă sens. eu sunt contra.

Votul uninominal face ca pluripartidismul să fie inutil, un concept lipsit de sens, nu ami are nici o legătură cu doctrina unui partid, are legătura doar cu opinia unui individ. De asemeni votul uninominal va face să fie aleşi doar politicieni cunoscuţi, păi toţi politicienii pe care-i cunosc sunt nişte dobitoci arhicunoscuţi.În schimb votul uninominal taie şansele de a ajunge în parlament a partidelor mici, vor rămâne numai partidele mari, o scenă politică cu numai PSD şi PD nu ar fi altceva decât îndeplinirea visului revoluţiei române FSN sau partidul comunist reformat. Aşadar în cel mai bun caz la referendum nu voi vota sau dacă voi vota contra, dar dacă votez contra or să spună liberalii ca am votat nu contra uninominalului, ci contra lui Băsescu şi pentru legea lor de uninominal. Or eu nu vreau nici una nici alta, deci ce am de ales?

O să merg la europarlamentare, veţi chicoti voi. Nope. Am început să fiu stresat de reclamă, iar în ultima vreme politicienii au început să se vândă precum detergenţii, super reclame, premii (dvd-uri) , totul se măsoară în puncte de rating, şi market share. Detergentul stolojan, e mai bun decăt detergentul Tariceanu, care nu este atăt de bun pentru rufele colorate precum detergentul Boc, şi care nu înălbeşte atât de bine precum detergentul Băsescu. Prea multă reclamă, pea mulţi bani, sau după cum spune cineva Scump Scump, dincolo este mai ieftin.

Cred că o să iau o iau un detergent mai ieftin, care lasă rufele impecabil de curate, după 16 ani de pete…

Dar din păcate nu se prea mai fabrică detergenţi ieftini, aşadar cred că o să-mi spăl rufele ecologic şi fără detergenţi, de asemeni voi alege pe 25 nici un detergent, nu voi alege nimic, voi alege să nu mai votez jegul.

Reclame

2 răspunsuri to “Detergenţi şi Uninominal.”

  1. […] postul lui casargoz despre alegeri e una foarte bună […]

  2. vaaaaaaaaaaaaaai s”amar

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: