BackOrdering

Internetul îţi poate lua minţile, încet încet ajungi să te crezi cetăţean american, europaean.  Poţi deveni într-un timp  relativ scurt un surfer cu pretenţii de consumator. Începi să ai aşteptări atât de la politicieni cât şi de la comercianţi. În timp ce faci surf pe reţea înţelegi de ce consumatorii sunt total reticenţi la diverse practici ale comercianţilor, înţelegi ca atunci cand cineva îţi oferă un produs te aştepţi ca acesta sa-l aibă în stoc, ţi se pare o excrocherie atunci când cineva marketează produse pe care nu le are, şi după ce faci comanda produsul la furnizor. Ni se spune că trăim într-o economie bazată pe cunoaştere, business to business, stocuri zero, riscuri zero, dar totuşi backorderingul nu este chiar ceva firesc.  E normal ca atunci când comanzi o casă acesta să nu existe, e anormal ca atunci când comanzi ceva pe internet produsul să nu existe. Backorderingul implică însă plata în avans, practic clientul finanţează afacerea,risc zero pentru comerciant, risc maxim pentru client. Forma voalată de backordering este practicată de dealerii de maşini, te duci faci comanda, plăteşti avansul şi ai maşina când o da domnul, între 3 luni şi 180 de zile, formă voalată pentru ca dealerul nu îţi ia toţi banii odată.

Mai toate afacerile de comerţ electronic din România se bazează pe backordering, e foarte la modă, unii chiar au impresia că fac un business.

Ar fi trebuit să mă obişnuiesc cu conceptul dar nu pot, cel mai fervent se aplică backorderingul în politică, de exemplu Emil faceţi comandă pentru politicienii alianţei CD şi apoi noi venim cu un (Backordering) de 10.ooo de specialişti. Ar fi fost fair dacă ştiam ca este un backorderin, ştiam şi noi riscurile. Acum însă se apropie o altă campanie de backordering politic, cumperi acum primeşti la anul, sau dacă eşti norocos la anul şi la mulţi ani. Nu mai vreau concepte de sales şi PR, vreau sa văd afacerea în mod transparent.

Dar cum trăiesc în democraţie, trebuie să mă supun majorităţii, iar în acest moment piaţa se dezvoltă, deştepţii fac backordering iar fraierii plătesc.  Cum ai putea să te opui unui număr atât de mare de fraieri_

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: