Ţigani şi Crestini, Catolici Creştini.

Prima vanatoare de crestini a aparut la Roma in timpul imparatului Nero, cel care a dat foc Romai apoi a acuzat crestinii de acest lucru, apoi sub false acuzatii Nero i-a imbracat pe unii crestini in haine de animale si i-a dat animalelor sălbatice, alţii au fost imbrăcaţi în cămaşi de ceară puşi în ţepe si aprinşi pentru a lumina petrecerile romanilor.

În mijlocul secolului al doile mulţimile se distrau aruncând cu pietre în creştini. ^1

„Now as for Sanctus, he nobly endured with surpassing and superhuman courage all the torments that human hands could inflict…he would not state even his own name, or the people or the city and race whence he came, or whether he was slave or free. But to every question he replied in Latin: ‘I am a Christian.'” Sanctus’ confession at Lyons in 177 AD

Atunci cand crestinii au inceput sa fie persecutati de lumea civilizata, motiviul era asocierea acestora cu natura lor anti-sociala. Tacit privea actiunile lui Nero ca justificate nu atat distrugerea cladirilor Romei, cat mai ales pentru dispretul acestora pentru intreaga rasa umana. Crestinii formau un grup cu obiceiuri distincte, criticat sever de lumea romana. Tot tacit îi numea o gloată dispreţuită pentru vicii.

Acuzatiile de canibalism si incest erau frecvente la adresa primilor crestini, tot romanii mai credeau ca primii crestini se inchinau la curul unui magar.

Acuzatiile de imoralitate si ateism explica de de multimile furioase au infaptuit acte de progrom la Smyrna sau Lyon.

Celsus presupunea ca toţi creştinii sunt ţărani şi ciobani analfabeţi

Marcus Aurelius (161-180) deşi nu era un fan al creştinilor a permis torturarea acestora la Lyon, deşi nu a instigat la acţiuni anticreştine s-a folosit de descentralizare, lasând autorităţilor locale puterea de decizie.

^2 Alte acuzaţii pe care romanii le auceau creştinilor erau flagitia (‘crime atroce’) and scelera (�wicked things’). Nimeni nu se arata surprins atunci cand obiceiurile crestinilor erau preyentate precum sunt preyentate ritualurile satanice, bautori de sange etc.

^3

Desigur romanii din peninsula mai ziceau despre creştini ca sunt o bandă de bărbaţi ignoranţo şi de femei credule.

^4

De asemeni romanii ii mai priveau pre crestini ca fiind abominabili si rai, in mod cert niste depravatii notorii.

^6

Suna cunoscute cele de mai sus? Seamănă vreun pic cu scandalul româno-italian, un pic de tot_ Romanii nu s-au schimbat aproape de loc în 2000 de ani, popor cult şi inteligent incapabil să înţeleagă diferenţele culturale, trece brusc la persecuţii.

Sunt Tiganii creştinii anului 2000, nu ştim, poate ca nu, dar de ce uităm esenţa creştinismului? Un muncitor român de la roma se plângea că fost dat jos de pe schelă pentru că era român, şi a fost dat jos de un preot. A devenit biserica catolică o biserică a celor bogaţi şi culţi, o biserica care-i persecută pe cei slabi, ignoranţi şi săraci. Acesta e apocalipsul, dar nu al nostru al tuturor ci doar cel al bisericii catolice, biserica celor puţini şi fericiţi. Acum biserica catolică joacă rolul Romei antice din vechime, va reuşi să supravieţuiască oare contactului cu ateii, criminali, infractori,inculti, necivilizaţi, jegoşi şi săraci_

  1. http://www.allaboutfollowingjesus.org/early-christian-persecution-faq.htm
  2. http://www.theologian.org.uk/churchhistory/persecution.html
  3. http://patriot.net/~carey/afa/latinclub/persecution.htm
  4. Marcus Aurelius, Meditations. London: Penguin, 1987, 11.3.
  5. Athenagoras, Legatio pro Christianis, 3. Stevenson, p.67. See also Eusebius. The History of the Church London: Penguin, 1986, p.95. These were also reasons given by Nero for the persecution of Christians.
  6. http://www.earlychurch.org.uk/persecution-russell.html
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: