ÎNVĂŢAŢI YOGA FĂRĂ PROFESOR

Dacă aveţi timp de pierdut, dacă vreţi să vă pierdeţi minţile.

Am văzut astăzi la Diverta un tip care a plecat cu sacoşa de cărţi, musai în limba engleză, toate super cărţi:

Leading Teams; Running Projects; How to be come a leader; Leadership.

Să te apuci de unul singur să citeşti despre management, este acelaşi lucru cu a face yoga din cărţi, n-am făcut dar am văzut oameni care au făcut şi am auzit de alţii care au fost duşi în final la spitalul de nebuni.

Liderii se nasc, se cultivă, şi nu se produc de unii singuri. Dacă citeşti o carte de Drucker nu devii manager, ştiţi povestea lui Drucker? S-a nascut la Viena inainte cu mult înainte de a începe să scrie cărţi în America., la gradiniţă avea o educatoare dată dracului, care la începutul săptămânii făcea o listă cu ceea ce era de făcut în săptămâna respectiva iar la sfârşitul săptămânii în operativa cu copiii de grădiniţă analiza îndeplinirea obiectivelor.Poţi să citeşti zeci de cărţi despre managementul timpului, dacă nu ai avut de-a face cu educatoarea de la Viena, nu vei putea concura niciodată cu cel care are inoculat managementul timpului de la grădiniţă.

Citind cărţi despre leadership şi management, nu vei deveni niciodată un leader dacă nu eşti, dacă eşti vei deveni poate un leader mai bun, dacă nu vei deveni un fuhrer, un mic dictator care are impresia că este leader, un idiot care aplică reguli fără să le înţeleagă. Revin iar la ideea cu Japoia de o să zică lumea că sunt tîmpit, cum ar fi fost dacă japonezii se apucau şi citeu cărţile americane despre management şi le aplicau cuvînt cu cuvînt, ei bine nu numai că n-au crezut o boaba din cărtile de management amaricane dar au creeat si sistemul lor de management.

Si cum e atunci cu chestiile astea daca nu se invata din carti atunci cum se invata, in general daca ai noroc se cultiva, adica te cultiva unul batran fara ca tu sa stii, poti sa ai ghinion si sa promesti o educatie care nu se potriveste decat unei anumite companii. 6 din 49 curat.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: