La Fantana

Open Space.  Desert. Black Hole! king Emptiness! Bidonville. Univers. Nirvana.

Au trecut 6 luni de cand nimeni nu a mai vandut nimic. E liniste in Open Space. Privesc atent bidonul de plastic, pe care scrie  la fantana. Un bidon de 5 kile odata supertransparent acum matuit si opacizat, fixez bidonul si astept sa se intample ceva, inainte de a pleca acasa. Se intampla, niste bule de aer incep isi croiesc drum catre suprafata, ca si cum cineva in culmea plictisului ar trage bashini in bidonul de plastic. Un vanzator se apropie lin de bidon, si incepe sa galgaie linistit dintr-un pahar de plastic, seamana cu un dinozaur ierbivor, se misca incet si afiseaza o nesimtire de mastodont plictisit.

Lumea pare a se opri, pana si cel mai infocat jucator, isi opreste jocul cu bile, cand sta jocul, timpul se opreste. Cineva cu ochii holbati si cu gura cascata, privind tinta la vanzator, are o epifanie:

„Asa se Esplica!”

Cu o privire talamba, cu mintea golita de lipsa de oxigen din open space cineva are curaj sa intrebe:

„ESplica ce?”

„De ce au astia atatea bashini in cap”

Deodata lumea incepe sa se invarta nebuneste jurul meu, totul capata explicatie si sens, iata ce a transformat niste fosti colegi, in biete dobitoace, iata de ce acum se comporta ca niste ierbivore fara creier, iata de ce afiseaza acel complex de superioritate:

„Totul depinde apa, de esenta vietii.”

In micul beci numit open space, unde aerul este livrat cu program , consumul de apa a scazut drastic, firma deja incepe sa realizeze profit, aparentse profileaza deja o relansare, singurii care se mai ating de apa, mirati intotdeauna ca bidonul este plin sunt ei vanzatorii.

Noi ceilalti insa avem o mare dorintza, sa cunoastem si noi faptura care alimenteaza bidonul cu bashini,el cel care ne razbuna in fiecare zi.

Pace tie bashinosule.

Reclame

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat asta: