Compania Fericita II

A fost odata ca niciodata un pitic olimpic, care traia intr-o tara fericita. Ca in orice tara fericita piticul desi era olimpic trebuia sa munceasca, asadar intr-o buna zi piticul olimpic s-a trezit absolvent de drept. Si ca orice absolvent de drept din orice tara fericita, piticul s-a ocupat de sociopatologie, psihopati si sociopati. Un pitic atat de mic…

12 ani piticul olimpic s-a ocupat de terapie de grup, si observat cu atentie cum sociopatii erau incurajatii sa aiba un comportament nefericit incurajati de familiile lor fericite. Intr-o lume in care tara fericita incerca sa experimenteze, piticul a stat in coltul lui si s-a ocupat de familiile fericite cu copii nefericiti. dar intr-o buna zi, dupa cum banuiti, pentru ca fericirea nu este vesnica, tara fericita a devenit una libera.

„gandeste-te numai: celor doi din paradis li s-a propus o alegere, ori fercire fara libertate, ori libertate fara fericire ; o a treia posibilitate nu ;e-a fost data. iar ei, nataraii au optat pentru libertate…”Evgheni Zamiatin -Noi

Ca in orice tara transformata din fericita in libera, piticul olimpic a inceput sa o duca prost, atat de prost incat intr-o buna zi a luat calea libertatii si a devenit un pitic liber.

Timpul a trecut si tara libertatii a fost uitata, piticul avea o familie de hranit si trebuia sa faca ceva, asa ca a inceput sa faca ceea ce stia el mai bine, sa antreneze echipe olimpice, dar lucrurile nu mergeau grozav pentru olimpici in tara libertatii, asadar fortat de imprejurari, piticul s-a gandit bine ce putea sa faca mai bine, sitia cum opereaza politistii pentru a identifica sociopatii, stia cum sa deruleze o terapie de grup, stia ceva, de care nimeni nu avea nevoie, dar intr-o zi a venit scanteia:

Terapie de grup pentru Companiile Fericite cu probleme. Merger and Acquisitions,Team Building, Star integration. Paranoia exista si in companiile fericite.

Dupa 20 de ani un pitic olimpic a inceput sa ofere consulting pentru marile companii fericite, acele locuri in care probleme le nu exista, chiar daca cand si cand echipele inceteaza sa mai performeze.

Piticul cenusiu a invatat multe de la piticul olimpic, si anume:

Companiile fericite exista, si acestea vor nega mereu ca sunt altfel decat fericite, chiar daca companiile fericite vin din tari libere, ele nu sunt scutite de paranoia, e mult de lucru pentru toata lumea 🙂

Tati, tati, dar povestile nu se termina intotdeauna cu bine?

Si povestea noastra se termina cu bine, piticul olimpic a si-a gasit fericirea la nivel macro, analiza companiilor fericite a devenit un sport mult mai placut decat integrarea pshihopatilor in cadrul familiilor din tara fericita. Piticul olimpic a descoperit si o a treia cale: Fericirea individuala. A reusit sa identifice si sa folosesca acele persoane care in tarile si companiile fericite sunt izolate si alienate, si a a reusit dezlantuie potentialul creativ al acestora, iar intr-o buna zi cand a intalnit un pitic cenusiu de la o companie fericita, a reusit sa faca piticul cenusiu sa vada, iar acesta a privit atent si vazut:

Viitorul. Si anume nu acel viitor pe care nu-l poti evita, ci acel viitor pe care-l poti intelege si pe care poti sa incerci sa il modelezi.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: